top of page
Bram.jpg

Bram Van Weverberg - accordeon

Bram is een veelzijdig muzikant. Als solist legt hij zich toe op hedendaags klassieke muziek. Hiervoor werkt hij vaak in nauw verband samen met componisten, om op deze manier het accordeonrepertoire te verrijken. Hij maakt deel uit van erg uiteenlopende ensembles, waaronder het tango nuevo-ensemble Triunfal Quintet, folkgroep The Quest en het Helene Bracke Trio.

Niet alleen als uitvoerder is Bram van vele markten thuis. Ook op pedagogisch vlak is hij op verschillende fronten actief. Zo geeft hij les aan de academies van Boom en Beveren. Daarnaast is hij artistiek leider in de ethno-world musicorganisaties en geeft hij op regelmatige basis muzikale workshops bij De Veerman

Biografie

Bram Van Weverberg studeerde accordeon aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van Ludo Mariën. Hij studeerde er af met grote onderscheiding en speelde op zijn eindexamen o.a. Fachwerk van Sofia Gubaidulina voor accordeon en strijkorkest. Ook speelde hij een zelfgeschreven arrangement van Stravinsky's Petroushka voor twee accordeons. 

​

Daarnaast volgde hij masterclasses in binnen- en buitenland bij o.m. Geir Draugsvoll, Stefan Hussong, Iñaki Alberdi, Mika Vaÿrynen en Teodoro Anzelotti.

 

Hij verdiepte zich verder in folk en jazz bij Wouter Vandenabeele, Tom Theuns en Janos Bruneel en blijft zijn horizon verruimen. 

​

Bram nam met succes deel aan verschillende wedstrijden. Zo won hij in Nederland een eerste prijs bij NOVAM en een tweede prijs in het Italiaanse Laciano. 

​

In de zomer van 2020 was hij Artist in Residence bij de zomeracademie van De Veerman. Daar improviseerde hij muziek bij de meest uiteenlopende workshops, van zeefdruk tot kleinkunst. 

​

Jarenlang maakte Bram deel uit van het accordeonensemble Voce d'Oro o.l.v. Eddy Flecijn.

Onlangs richtte hij samen met zangeres Helene Bracke en cellist Emmanuel Tondues het Helene Bracke Trio op. Met dit ensemble voeren ze voornamelijk nieuw gecomponeerde werken uit van componisten Hans Vercauteren en Lente Verelst. Vogels vormen de inspiratiebron en rode draad van de meeste van deze composities. 

In 2022 nam Bram deel aan Baltic Ethno on the Road, een samenwerking tussen vier ethno-world musicorganisaties. Samen met vijf andere muzikanten uit evenveel landen speelde hij concerten in Scandinavië, Finland en Estland. 

bottom of page